Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Super 8...Έρχεται!




Η Paramount κυκλοφόρησε στον τελικό του Super Bowl το τηλεοπτικό σποτάκι για το νέο flick του Τζέι Τζέι Έιμπραμς με τίτλο "Super 8", μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας με στοιχεία από "E.T", "Stand By Me" και γενικώς τα vibes της πρώιμης δεκαετίας του ’80 και των ταινιών του παραγωγού σε αυτό το εγχείρημα, Στίβεν Σπίλμπεργκ, που εμπότισαν τη ματιά του σχεδόν σαρανταπεντάρη δημιουργού του «Lost» και σκηνοθέτη των τρίτων «Επικίνδυνων Αποστολών» και του τελευταίου «Star Trek».

Σε αυτό το πρώτο σποτάκι ο αέρας παλιάς σχολής είναι ευδιάκριτος – μάλιστα η δράση τοποθετείται στο Οχάιο του 1979, με ήρωες έξι εφήβους που αποφασίζουν να γυρίσουν τη δική τους ταινία με ζόμπι, χρησιμοποιώντας μια "Super 8" κάμερα. Για τα γυρίσματα βρίσκονται μέσα στη νύχτα κοντά στις γραμμές του τρένου, όπου γίνονται μάρτυρες ενός επεισοδιακού εκτροχιασμού: από το συρμό ανασύρεται μπροστά στους αποσβολωμένους νεαρούς κάτι που δε μοιάζει να ανήκει στον ανθρώπινο κόσμο.

Ο Τζέι Τζέι Έιμπραμς υπογράφει και το σενάριο αυτής της παλιομοδίτικης στο στόρι αλλά σούπερ σύγχρονης στα εφέ περιπέτειας την οποία θα «απελευθερώσει» στις αίθουσες το καλοκαίρι και – προς έκπληξη πολλών- όχι σε 3D. Πρωταγωνιστές οι Ελ Φάνινγκ, Κάιλ Τσάντλερ, Νόα Έμεριχ, Ρον Έλνταρντ, Αμάντα Μιτσάλκα, αλλά και οι πρωτοεμφανιζόμενοι Ράιαν Λι, Ζακ Μιλς και Τζόελ Κόρτνεϊ. Αν και νεανικό το concept, οι παραπομπές στις δεκαετίες ’70 – ’80 θα συγκινήσουν και τους μεγαλύτερους. Α.Ν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου